معرفی رشته مهندسی کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر رشتهای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه میپردازد و اهمیت زیادی دارد. هدف این رشته تربیت افرادی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راهاندازی دستگاهها و مجموعههای سختافزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعههای سختافزاری و نرمافزاری موجود، نگهداری، عیبیابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهومهایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاهترین زمان در برنامههای نرمافزاری رایانه انجام میشوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس میشود. مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سختافزار و نرمافزار و آیتی (فناوری اطلاعات) است.
تفاوت علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر
هر دوی این رشته ها شباهت های زیادی با هم دارند؛ اما آن چه که این دو را از هم متمایز می کند، این است که در مهندسی کامپیوتر تمرکز بر روی جنبه های عملی استفاده از کامپیوتر است، اما در علوم کامپیوتر مباحث تئوری بیشتر بوده و به ریاضیات نزدیک تر است.
توانایی های فارغ التحصیلان
فارغ التحصیلان این مقطع توانایی های زیادی دارند که می توانند مشکلات زیادی را حل کنند. از جمله ی این توانایی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1- بررسی و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهای جدید و به کارگیری آن ها
2- بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری بخش های صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آنها، امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها
3- تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آن ها
4- طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و تولید طرح های اجرایی برای آن ها
5- اجرای طرح های کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آن ها
6- پشتیبانی و نگه داری سیستم های نرم افزاری شامل شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستم ها
7- عیب یابی کامپیوترها و سیستم های کامپیوتری و رفع عیب ها
8- شناسایی فنون جدید طراحی و ساخت رایانه و ارزیابی و به کارگیری آن ها
همه ی این توانایی های هم به کارشناسان نرم افزار و هم سخت افزار مربوط می شود، اما روشن است که کارشناسان نرم افزار در محدوده مسائل نرم افزاری توانایی بیشتری دارند و برعکس کارشناسان سخت افزار در محدوده مسائل سخت افزاری از توانایی بیشتری برخوردارند.
فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر
مهندسی کامپیوتر علمی اساسی و مهم در دنیای دیجیتال است. فارغ التحصیلان رشته کامپیوتر قادر هستند که در شناخت و نحوه عملکرد، طراحی و ساخت، نگه داری و پشتیبانی و تحلیل هر یک از سخت افزار و نرم افزار های رایانه ای و سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری فعالیت نمایند.
علاوه بر این بررسی کمبودها و نیازهای سیستم های کامپیوتری و همچنین نصب، اجرا و آزمایش را هم می توانند انجام دهند. تمامی موسسات دولتی، ادارات، وزارتخانه ها و شرکت های کامپیوتری بازار کار این رشته محسوب می شوند.
در رشته مهندسی کامپیوتر افراد پس از کسب مهارت و دانش کافی جذب این موسسات شده و همچنین می تواند به عنوان کارآفرین در بازار شرکت دایر کنند و خدمات کامپیوتری ارائه دهند که البته به این شکل باعث جذب نیروهای جوان و متخصص این حوزه و اشتغال زایی خواهند شد.
http://gg.gg/1309xr
https://did.li/yIL5q
https://mub.me/s7mg
https://t.ly/BhxWg
https://cutt.ly/69qxcky
https://9qr.de/wWbG64
گرایش های مقطع لیسانس
رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است که در مقطع کارشناسی تفاوت زیادی با هم ندارند.
گرایش سخت افزار
شامل فعالیت های آموزشی، پژوهشی و صنعتی در خصوص قطعات، بردها، تجهیزات و در نهایت سیستم های کامپیوتری در مقیاس های مختلف است.
گرایش نرم افزار
هدف این گرایش آموزش و پژوهش در زمینه زبان های مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها می باشد.
بازار کار، درآمد و حقوق
با پیشرفت علم هر روز نیاز به متخصصان رایانه بیشتر احساس می شود. که اگر افراد با پشتکاری باشند با مشکل بیکاری رو به رو نمی شود. مخصوصا مهندسین نرم افزار فرصت های شغلی زیادی دارند و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فارغ التحصیلان این رشته سریعا جذب بازار کار می شوند. حتی دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای این افراد امکان کار در شرکت های تولید کننده قطعات و دستگاه ها و مراکز صنعتی تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.
توانایی های مورد نیاز برای مهندسی کامپیوتر
این افراد باید ریاضی قوی داشته باشند و توانایی در زمینه فیزیک هم داشته باشند. همچنین لازم است که فردی خلاق باشد تا بتواند مسائل را از راهحلهای ابتکاری حل کند. راه حلهایی که کمترین هزینه و بهترین کارایی را داشته باشد.
توانایی علمی
این افراد باید سخت کوش و با پشتکار باشند زیرا رشته رایانه رشته پویایی است و همیشه باید اطلاعاتش به روز بوده و به دنبال فراگرفتن مطالب جدید باشد. مهندس رایانه باید ریاضی و فیزیکش قوی باشدو خلاق باشد تا بتواند مسایل را از راه های ابتکاری حل کند.
منبع:
https://www.party.biz/forums/topic/88222/when-choosing-the-quality/view/post_id/593981
https://michelledaigle.liveeditaurora.com/blog/2016/02/06/patience-pays
http://poredak.netfreehost.com/poredak-post-4632915.html#4632915
https://jagdverband.23video.com/bundesjagertag
https://www.tripadvisor.com/Profile/pjmiirp
https://www.4shared.com/u/uwTEGj8b/hicew33434.html
https://disqus.com/by/pjmiir1082/about/
https://www.ted.com/profiles/39828495/about
https://www.pjmi.ir/instagram-free-download-sites/
https://worldcosplay.net/member/1103199
- دوشنبه ۰۳ بهمن ۰۱ | ۰۱:۰۶
- ۵۵ بازديد
- ۰ نظر